Gijs Gansstraat 8, 1336 ZC  ALMERE,
The Netherlands

   +31 6 221 60 828
    info@FreericksHRservices.nl

Project Unilever afgerond - volgende stap

En dan is het project afgerond en sta ik weer open voor een leuke nieuwe opdracht

Adviseur Milieu en Managementsystemen

Voor BMD Advies Centraal Nederland ben ik op zoek naar een adviseur Milieu en Managementsystemen

Unilever - Upfield de volgende fase

Unilever heeft de Spread business overgedragen aan KKR en deze business gaat nu verder onder de naam Upfield. Op de dag van de overdracht: 1 juli 2018, was 86% van alle vacatures wereldwijd ingevuld. Dat had niemand verwacht

Werving en selectie bij Unilever

We zijn nu ruim 2 maanden onderweg. De koper van de spreads divisie van Unilever (KKR) heeft goedkeuring geven voor de totale headcount van de organisatie, welke 1 juli 2018 zelfstandig verder gaat zonder Unilever onder de hoede van KKR. Dit betekent dat nu Unilever en de ondernemingsraad in onderhandeling zijn en pas daarna kunnen wij starten met werven voor Nederland. In alle overige landen in de wereld is dit proces inmiddels gestart.

Ter voorbereiding zijn alle functiebeschrijvingen zijn inmiddels klaar en voorgelegd aan de Ondernemingsraad. Zodra we goedkeuring krijgen, zullen deze eerst intern geopend worden om huidige Unilever medewerkers de kans te geven om te solliciteren. Hierbij zullen mensen, van wie de baan gaat vervallen, voorrang krijgen in het proces. Slechts wanneer dit proces is afgerond, zullen vacatures ook extern worden geopened.


Het is een spannende fase van dit project.

Arbodienst versus HR medewerker

Als MBKer kun je een kostbaar abonnement nemen bij een arbodienst voor het volledige pakket. Je kunt er ook voor kiezen om een vaste HR medewerker te hebben, die de verzuimcijfers in de gaten houdt, adviseert om dit verzuim te begrijpen en waar mogelijk om laag te brengen. Deze persoon kan tevens leidinggevende(n) adviseren omtrent het voeren van verzuimgesprekken. Dan mag je wettelijk een goedkoper abonnement nemen bij de arbodienst.

Mijn advies: maak het rekensommetje en neem contact met mij of een van mijn collega ZZPers op.

Unilever project - een maand later / one month later

Een maand later ...

Inmiddels ben ik een maand bezig, terwijl ik de mensen, de systemen en de organisatie leer kennen, wat betekent dat ik me verdiep in de werkwijze en aanpak van deze klant om dit project van werving en selectie van vele functies (intern en extern) aan te pakken, zodra de ondernemingraad de adviesaanvraag heeft goedgekeurd. Het project is uitgebreid: ik ben gevraagd om ook de werving en selectie voor de vestiging in Belgie op te pakken, naast de drie locaties in Nederland. Er is een werkritme ontstaan, waarbij ik drie dagen op drie verschillende locaties ben en twee dagen vanuit thuis werk op een laptop van en op het intranet van Unilever. 


A month later ...

By now the first month has passed while I am getting to know the people, the systems and the organization which includes ways of working and how this customer wants to approach the project to prepare the recruitment of many roles (internal and external) as soon as the Works Council has approved the advise approsal. The project increased: I have been asked to also take on the recruitment for Belgium next to the three locations in the Netherlands. I have established a work routine which implies that I am three days a week at three different locations and I work from home two days a week on a laptop from and the intranet of Unilever.

Nieuw project: Recruitment voor Unilever gedurende zes maanden

Met trots heb ik afgelopen vrijdag (26 januari 2018) mijn handtekening gezet onder de project overeenkomst met Unilever. Ik ga hen gedurende zes maanden ondersteunen bij de werving van 200 nieuwe medewerkers. Maandag 29 januari 2018 ga ik van start in Rotterdam. Ik heb er heel veel zin in.

Reference by Malin Claesson

Margot is a very enthusiastic person, commited and professional HR business partner. She was a member of and provided excellent support to the Site Leadership Team. Margot´s positive attitude, coaching abilty and supportive intent always made it a true please to work with her. I can highly recommend Margot for future HR assignments! 


Malin Claesson - Site Quality Director, Biologics Quality at AstraZeneca

Happy holidays

Closure of AstraZeneca period 2007 - 2017

Closure by Elizabete Terminella

Feedback on the Sweden Project

Feedback on the Sweden Project by Vice President Human Resources - Elizabete Terminella

Feedback from Swedish new hire to the project

Feedback from Director, Quality Projects and Quality Systems Lead (interim): Rickard Fjaestad Gustafsson

De start van Freericks HR Services

Oprichting per 22 november 2017 - beschikbaar voor projecten