Gijs Gansstraat 8, 1336 ZC  ALMERE,
The Netherlands

   +31 6 221 60 828
    info@FreericksHRservices.nl

Project Unilever afgerond - volgende stap

Eind januari 2018 begon ik aan het project bij Unilever om nieuwe medewerkers te gaan werven voor de spin off van Unilever. We weten inmiddels dat de naam van de spin off is geworden: Upfield. Een nieuwe organisatie met de spreads producten van Unilever in 69 landen met 3.000 medewerkers en het hoofdkantoor in Nederland.

Ik heb daarvan 97 rollen mogen invullen, veel met mensen die vanuit Unilever graag de uitdaging van het opbouwen van Upfield willen oppakken en daarnaast ook mensen van buiten Unilever en zelfs buiten Nederland. Een heerlijke mengelmoes aan nationaliteiten, verwachtingen en heel veel drive om iets moois op te bouwen.

Alhoewel ik pas eind mei 2018 daadwerkelijk kon starten met werven, nadat alle processen met Ondernemingsraad, bonden, Unilever en de investeerder (KKR) waren afgerond, was een groot deel van de rollen per 1 juli ingevuld, maar niet allemaal. En na de zomer werden additionele rollen goedgekeurd, omdat in de praktijk na de afsplitsing duidelijk werd dat er meer mensen op bepaalde plaatsen nodig waren.

En nu? Op naar de volgende opdracht! Ik denk zelf aan een rol als HRBP of HR Specialist bij een middelgrote organisatie. Eens kijken wat er op mijn pad komt.