vakantie uren

Vakantie-uren in tijd van crisis

Wettelijke recht werkgever

Wanneer werknemers vakantie hebben aangevraagd en deze is goedgekeurd is er geen verplichting voor de werkgever om deze vakantie te laten annuleren of verschuiven. Natuurlijk mag het wel, maar dan ook voor elke werknemer. Wanneer de werkgever er voor kiest om WEL geplande vakanties te laten annuleren en/of verschuiven, moet dit gelden voor elke werknemer en is het goed om specifiek te benoemen dat dit een service is vanuit de werkgever vanwege deze uitzonderlijke situatie en geen recht waarop men zich in 2021 (toekomst) op kan beroepen.

Wettelijke recht werknemer

Je hebt recht op vakantie, ook wanneer je thuis werkt, juist omdat de vakantie-uren zijn bedoeld om afstand te nemen tot je werk en te herstellen van werkdruk c.q. werkbelasting. Daardoor kan je daarna weer met enthousiasme aan het werk.

Werkgever mag:

  • Stimuleren om vakantie op te nemen, wijzen op het feit dat afstand tot werk goed is om te herstellen en nog veel langer vol te houden om vanuit thuis te blijven werken.
  • Aangeven dat de vakantie-uren van 2019 vervallen per 1 juli 2020 (uitzondering: bovenwettelijke vakantie-uren blijven 5 jaar geldig).
  • Aangeven dat de vakantie-uren 2020 vervallen per 1 juli 2021 (uitzondering: bovenwettelijke vakantie-uren blijven 5 jaar geldig).
  • Aangeven dat de regels rondom het opnemen van vakantie volgend jaar niet anders zullen zijn. Daarmee aangeven dat een lange vakantie van meer dan de gebruikelijke 2 of 3 aaneengesloten weken niet automatisch goedgekeurd zal worden.
  • Aangeven dat je het belangrijk vindt dat werknemers regelmatig afstand nemen tot de werkzaamheden.
  • Aangeven dat je bereidt bent om juist in deze tijd regelmatig 1 dag per week vrij nemen goed te keuren en zelfs wilt stimuleren.

Vraag: weet elke medewerker hoeveel vakantie-uren hij/zij nog heeft en wat de vervaldatum hiervan is? Dit moet een werkgever minimaal 1x per jaar communiceren, juist om het opnemen van vakantie te stimuleren.